home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
DP Motorsport Porsche 911

Među najcenjenijim kompanijama koje se bave restauracijama i modifikacijama različitih generacija besmrtnog Porschea 911 je definitivno i nemačka kompanija DP Motorsport, a za osnovu njihove najnovije kreacije je iskorišćen model 911 Carrera 3.2 Coupe proizveden 1985. godine.

Carrerinu karoseriju su u DP Motorsportu adekvatnim elementima pretvorili u karoseriju kakva je odlikovala modele 911 S/T koji su se proizvodili početkom sedamdesetih godina, a standardni 3,2 litarski 6-cilindarski atmosferski boxer motor je zamenjen 3,6 litarskom opcijom iz Serije 964 koja raspolaže sa 290 konjskih snaga i 324 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je više nego dovoljno za Coupe čija masa iznosi samo 940 kilograma.

DP Motorsport Porsche 911

Promene koje se ne vide, a u duhu su sadašnjeg vremena, odnose se na višestruko podesivo oslanjanje (KW Clubsport) i znatno bolje kočnice koje se kriju iza legendarnih 15-inčnih Fuchs felni na kojima su Michelin gume dimenzija 225/50 (napred) i 270/45 (nazad).

DP Motorsport Porsche 911

Karoserija je ofarbana jednom od originalnih boja koje je Porsche nudio uz Carreru GT, a nezaobilazan detalj u retro uređenoj unutrašnjosti je kožom obloženi upravljač Momo Prototipo koji je postao zaštitni znak većine restauriranih i modifikovanih „elfera“.

Izvor: Klix.ba

Foto: DP Motorsportčitanja : 195Komentari