home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi R8 replika
 
Kod većine replika superautomobila na svetu nešto uvek krene pogrešno. Međutim, to nije slučaj s ovim Audijem R8, koji je u stvari A4. Za njegovu transformaciju je bilo potrebno nekoliko godina i kamioni puni oštećenih delova R8, što je rezultiralo automobilom koji je na mnogo načina impresivniji od stvarnog R8.

Audi R8 replika

Njegov kreator, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da već decenijama radi na otkačenim replikama. Kada je saznao da njegova kćerka voli Audi R8, odlučio je da stvori jednog od Audija A4. Međutim, kada je došao do određene faze, shvatio je da gotov proizvod ima potencijal da bude ubedljiv. Nakon što je saznao koliko jeftina karoserija oštećenog Audija R8 može da bude, odlučio je da nabavi jednu, piše Jutarnji.hr.

Audi R8 replika

Brzo je prikupio asortiman delova karoserije R8, smanjujući količinu izrade od stakloplastike koju je morao da napravi. Neke delove je bilo nemoguće nabaviti jeftino, poput prednjih svetala, pa je kupio oštećena kućišta i zamenio njihova soćiva Lexanom premazanim 3M. Rešetke su replicirane pomoću dečjih glinenih kalupa, a upravljač Audija TT je presvučen u R8 s lažnim dugmadima i R8 oznakom.

Audi R8 replika

Još je mnogo toga je dodato u A4 vredan 700 dolara, a konačni rezultat je "pljunuta slika" pravog R8 i navodno zavarava vlasnike prave stvari. To je sve dok ne otvore poklopac motora, koji krije lažni V10.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Web Screenshotčitanja : 1121Komentari