home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanski proizvođač automobila "Nisan" (Nissan Motor) je saopštio da će početi proizvodnju putničkih vozila u Brazilu, u želji da poveća prodaju na tom tržištu automobila s veoma brzim rastom.

"Nisan", treći po veličini proizvođač automobila u Japanu, do sada je u Brazilu proizvodio samo modele sa pogonom na četiri točka, poput "frontiera" (Frontier) i "kstere" (Xterra). Sada, međutim, namerava da proširi asortiman i putničkim modelima "livina" i "grand livina", koji su postigli veliki uspeh na takođe brzorastućim tržištima Kine, Indonezije i Južne Afrike, prenela je agencija Kjodo.
Kako je predsednik "Nisana" Karlos Gon (Carlos Gosn) najavio tokom posete Brazilu, putnički automobili će se proizvoditi u zajedničkoj fabrici japanske kompanije i francuskog "Renoa" (Renault) u gradu Sao Žose doš Pinjas, i to od sledeće godine.
U odgovoru na zahteve brazilskog tržišta, "livina" će se prvi put proizvoditi u verziji sa motorom na dva goriva, koji omogućava vozačima da koriste benzin, etanol ili bilo koju njihovu kombinaciju.

Izvor : Tanjugčitanja : 746Komentari