home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione procenio je da će 60.000 radnih mesta u italijanskoj automobilskoj industriji biti dovedeno u pitanje, ako vlada ne pomogne taj sektor, rekao je jedan izvor za agenciju Rojters.

Markione je to rekao uoči sastanka regionalnog udruženja industrijalaca u Torinu, preneo je taj izvor, i sam učesnik sastanka, ne želeći da bude imenovan.

Na pitanje novinara da li deli mišljenje zvaničnika sindikata da je ugroženo 60.000 radnih mesta, Markione je, prema tom izvoru odgovorio potvrdno.

"Mi očekujemo da će vlada pomoći celokupan automobilski sektor. Ne radi se o pomaganju 'Fijatu' već pokretanju celog tog sektora i celokupne privrede", preneo je taj izvor izjavu Markionea.

Dženeral motors će otpustiti 2000 ljudi 

Automobilska korporacija „Dženeral motors” saopštila je da će otpustiti 2.000 radnika u fabrikama u Mičigenu i Ohaju, a da će zbog slabe prodaje u narednih šest meseci obustaviti proizvodnju u devet američkih fabrika na nekoliko nedelja.
Portparol te kompanije Kris Li rekao je da su otpuštanja deo kontinuiranih napora automobilskog giganta da se „uskladi proizvodnja sa zahtevima tržišta”, jer potrošači zbog recesije sve manje kupuju automobile i kamione.
„Dženeral motors” je prošlog meseca zatvorio privremeno 20 fabrika širom Severne Amerike zbog dramatično opale potražnje za automobilima. Neke će biti zatvorene i tokom celog januara.

Izvor : Beta.co.yu i Tanjug.co.yu



čitanja : 754



Komentari

Kako oni misle da kupe 35% Krajslera i da pokrenu proizvodnju u Kragujevcu ako im ovako "dobro" ide.Volim Fijat i sve italijanske proizvodjace ali mi neke stvari zaista nisu jasne...

Autor Uros 27 Jan 2009, 12:09

Ne kupuje FIAT 35% Chryslera, vec dobija toliko akcija za ulozenu tehnologiju.

Autor dijete 27 Jan 2009, 14:53