home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vlada Španije uputila je Evropskoj komisiji pismo sa zahtevom da se umeša u planirano restrukturiranje evropske podružnice američkog „Dženeral motorsa”, u koju ulazi i nemački proizvođač automobila „Opel”.

U pismu, koje je potpisao španski ministar industrije Miguel Sebastijan Gaskon, navedeno je da bilo kakva reorganizacija „Opela” mora da ima jaku ekonomsku osnovanost, preneo je Prajm-Tas, pozivajući se na pisanje londonskog poslovnog lista „Fajnenšel tajms”.

Vlada je ukazala da je fabrika „Opela” u Saragosi, na severu Španije, jedna od najefikasnijih, s obzirom na to da se u njoj na proizvodnju jednog automobila utroši 17 sati, dok je u pogonima „Opela” u Nemačkoj za to potrebno 31,1 sat.

Uprkos tome, španski radnici, kao i oni u Belgiji i Britaniji, imaće nesrazmerno veliki udeo u ukidanju više 10.000 radnih mesta, u okviru reorganizacije „Opela” koju je planirala kanadska grupacija „Magna internešenel”, novi vlasnik „Opela” u konzorcijumu s krupnim ruskom kapitalom.

Ovaj zahtev Evropskoj komisiji usledio je nakon što je predsednik radničkog saveta „Opela” u Nemačkoj Klaus Franc zatražio da se povuku tvrdnje da su pogoni u Nemačkoj manje efikasni od mnogih drugih širom Evrope.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Opelčitanja : 744Komentari

Treba medju kupcima "Opela" napraviti anketu koji bi radije kupili od ta 2. :D

Autor razumni 29 Sep 2009, 23:27

tako je

Autor Evropljanin 01 Okt 2009, 15:03