home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mazda Motor Corporation se ove godine vraća na trku 24 časa Le Mana, na kojoj je odnela pobedu 1991. godine uz prvi i jedini trkački auto sa rotacionim motorom. Ovoga puta, tu je još jedno revolucionarno vozilo: Mazda RX-8 Hydrogen RE sportski kupe.

U čast legendarne pobede iz 1991. godine, vozač će biti Jođiro Terada (Yojiro Terada), pilot-veteran koji je 29 puta učestvovao na trkama izdržljivosti na Le Manu, od toga 16 puta sa Mazdom, i to kao član zvaničnog tima koji je pre 19 godina stao na pobednički tron.

Događaj "Le Man u budućnosti" predstaviće nekoliko vozila koja koriste alternativne pogone (električni, hibridni, prirodni gas ili vodonik). Mazda coupe RX-8 Hydrogen RE je opremljen rotacionim motorom sa dvostrukim pogonom (benzin/vodonik), koji ima nultu emisiju izduvnih gasova prilikom korišćenja vodonika. Ovo vozilo je trenutno dostupno u Japanu i Norveškoj.

Demonstracija Mazde RX-8 Hydrogen RE zakazana je za subotu, 12. jun u 12.10. Od 12.30 sva vozila će biti izložena u delu Paddock H, preko puta Village.

PR Mazda Srbija


čitanja : 1018Komentari