home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki "Ford" i japanska "Mazda" opozvali su više od 230.000 vozila proizvedenih u zajedničkom preduzeću u Kini zbog problema sa softverom koji može da dovede do blokade motora, izvestile su danas agencije.

Kompanije su opozvale modele "fokusa" izrađene u periodu od avgusta 2008. do 28. maja ove godine, objavila je kineska Generalna uprava za kontrolu kvaliteta na vebsajtu u ponedeljak.

"Ford" i "Mazda" imaju zajedničko preduzeće u Kini sa kompanijom "Čangan automobili", na jugozapadu zemlje. U saopštenju se navodi da će kompanije vlasnicima tih modela besplatno obezbediti novi softver motora.

Odluka o opozivu doneta je nakon što je nekoliko vlasnika "fokusa" prijavilo da je motor prestao da radi kada se vozilo kretalo malom brzinom.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 733Komentari

Ni Kinezi nisu više oni Kinezi da im se uvaljuje škart

Autor Dejan L 01 Jun 2010, 13:58

Prave medijsku "halabuku" od banalnog problema sa aplikativnim softverom ... Ugasi se auto u voznji? Pa šta onda, kao da "Windovs"-i nikada ne "padaju" ...

Autor Moron 01 Jun 2010, 18:48

Naježim se kad čujem proizvedeni u kini.Sve na ovom svetu će se uskoro proizvoditi u kini a kvalitet nikakav.U vezi ovoga naravno treba se setiti i drugih proizvodjača koji su zbog raznih problema opozivali svoje automobile

Autor Pirsi 03 Jun 2010, 14:36