home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda vozila organizuje još jednu preventivno-bezbednosnu akciju „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ kao što je to tradicija već desetak godina unazad.

Pred nastupajuću letnju turističku sezonu biće omogućeno vozačima širom Srbije da potpuno BESPLATNO provere tehničku ispravnost svojih vozila u periodu od 21. do 26. juna 2010. godine.

I ovog puta vlasnici vozila kod kojih budu pronadjene nepravilnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem vremenu otklone.

Osnovni cilj akcije je da se poveća svest vozača i stvori navika da brinu o tehničkom stanju svojih vozila čime će se povećati broj ispravnih vozila na putevima Srbije, da se vozači odazovu u što većem broju i tako značajno doprinesu porastu nivoa bezbednosti u saobraćaju.

U akciji će učestvovati preko 200 linija tehničkih pregleda širom republike.

Za vlasnike sa vozilima na tečni naftni gas radiće se i provera stepena zaptivenosti plinskih uređaja i to u objektima AMS Srbije u Beogradu, Loznici, Baljevcu, Preljini, Prijepolju, Leskovcu, Vranju, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Pojatama, Boljevcu, Aleksandrovcu, Svilajncu i Nišu.
   
Podsećamo na rezltate prethodene Akcije organizovane u novembru prošle godine kada je zabeleženo procentualno povećanje učešća neispravnih vozila sa 46 na 53%. Pi tome, čak 43% vozila imalo je neispravan kočni sistem, a 14% vozila neispravan sistem za upravljanje. Ukupno je pregledano preko 10.000 vozila.

Apelujemo na motorizovane građane da u što većem broju iskoriste ovu priliku, odvoje 30 minuta vremena i od 21. do 26. juna provere tehničku ispravnost vozila i tako budu bezbedniji oni sami, njihova porodica, saputnici i svi ostali učesnici u saobraćaju.

Sve bliže informacije mogu se dobiti u Operativnom centru AMS Srbije putem telefona 011/ 987 i kod saobraćajne policije.

Izvor : amss.rs


čitanja : 983Komentari