home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ruski premijer Vladimir Putin ponudio je francuskom koncernu "Reno" mogućnost da poveća svoj udeo u najvećem ruskom proizvođaču automobila, "Avtovazu".

Rusija je spremna i na razmenu dela svog paketa akcija u "Avtovazu" za deonice "Renoa" koje pripadaju vladi Francuske, rekao je Putin, a ruski mediji navode da je u vlasništvu vlade u Parizu 15 odsto francuskog autokoncerna.

Putin je napomenuo da Rusija ne insistira na toj varijanti, ali da očekuje da francuska kompanija, u čijem je vlasništvu 25 odsto "Avtovaza", pomogne ruskoj fabrici automobila da pokrene proizvodnju novih modela automobila na platformi "Renoa".

Izvor iz kompanije "Rostehnologija", većinskog vlasnika ruskog proizvođača vozila, potvrdio je agenciji Interfaks da je to pitanje razmatrano među predstavnicima dveju vlada, precizirajući da se radi o razmeni akcija "Avtovaza" za dva do tri odsto "Renoa". Prema njegovim rečima, pitanje je tek pokrenuto i zvanična ponuda francuskoj vladi još nije upućena.

Šanse za realizaciju ove transakcije su, međutim, po njegovoj oceni, male, pošto francuska vlada ne pokazuje zainteresovanost.

Predstavnik "Renoa" je rekao da je njegova kompanija sasvim zadovoljana sadašnjom visinom svog paketa u "Avtovazu", ne želeći da detaljnije komentariše Putinovu ponudu, objavio je moskovski poslovni dnevnik "Vedomosti".

Ruska vlada je više puta ponudila "Renou" da poveća svoj udeo u "Avtovazu". Početkom novembra prošle godine vicepremijer Igor Šuvalov je izjavi da je vlada spremna da razmotri predlog "Renoa" da poveća udeo u ruskoj kompaniji.

Potpredsednik francuskog koncerna Kristijan Estev, zadužen za poslovanje koncerna u Rusiji, je rekao da je "čuo poziv", ali su nakon toga predstavnici "Renoa" više puta izjavili da za sada ne nameravaju da povećavaju udeo u ruskoj fabrici.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 2050Komentari

Bacuska,sto ima crne felne na Nivi :)

Autor PITBULL 01 Jul 2010, 04:18

Crne felne su zakon.

Autor niki 01 Jul 2010, 20:19