home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mada je mnogima izgledalo da će novi model Tesla Motorsa ostati samo zanimljiv koncept, nedavno objavljene brojke nagoveštavaju da bi Model S trebalo da postane stvarnost, i to već 2012. godine.

U nedavno objavljenoj informaciji, Tesla Motors saopštava da je već primio 3.000 narudžbina budućih kupaca Modela S koji su ostavili i depozit od 5.000 USD. Takođe, iz Tesle su najavili i da će njihova električna limuzina zadovoljavati sigurnosni standard od 5 Euro NCAP zvezdica i da bi automobil trebalo da ponudi rekordnu prostranost u segmentu kao i mogućnost brze zamene baterija.

Objavljen je i plan razvoja prema kome bi tokom ove godine trebalo da budu završene stavke dizajna i konstrukcije novog automobila i završeni pregovori sa dobavljačima kao i početak izgradnje pogona u kome će se sklapati Model S.

Za sledeću godinu je najavljen početak sigurnosnih testova i opremanje proizvodnih pogona, dok bi 2012. Model S trebalo da krene u serijsku proizvodnju i prodaju.  

Izvor : Index.rs

Foto : Tesla Motorsčitanja : 678Komentari

Buducnost je stigla! :)

Autor Gagiba 21 Dec 2010, 18:16

Doooobar, ali fisker karma je bolji. Da bi samo da krene proizvodnja, oteglo se kao sa fiatom u Srbiji...

Autor Damko 21 Dec 2010, 18:27

Lepši od panamere, pa ko hoće nek se ljuti

Autor Dejan L 21 Dec 2010, 20:38

Iako lep auto,malo mi je na prvoj slici Mazda a na drugoj,od pozadi,Jaguar.Iako to nije losa stvar,Fisker Karma mi je mnogo lepsi.

Autor Uros Cuore Sportivo 21 Dec 2010, 20:43