home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs   

Vlasnicima novih registarskih tablica sa š, č, ć, ž, đ omogućeno plaćanje parkinga. Poslati SMS poruke sa slovima koja su najbliža "problematičnim" znakovima

Problemi vlasnika novih registarskih tablica sa latiničnim slovima š, č, ć, ž i đ prilikom plaćanja parkiranja u Beogradu slanjem poruke sa mobilnog telefona su otklonjeni. U "Parking servisu" tvrde da teškoća više nema, i da vozači treba da šalju poruke sa slovima koja su najbliža "problematičnim" znakovima, a na isti način će dobiti i povratnu poruku. 

Direktor Sektora parking kontrole "Parking servisa", Radenko Vuković objašnjava da će povratna poruka operatera, takođe, sadržati znakove koji odgovaraju slovima sa "kvačicom". Tako će umesto đ, dobiti d, umesto š - s, č - c, ć – c, ž – z. Prema njegovim rečima, u roku od desetak dana sa operaterima u Srbiji će biti rešen taj problem, pa će korisniku poruka biti vraćena onim slovima koja je i naveo.

– Mi ne možemo naterati ljude da kupe nove telefone koji imaju te latinične karaktere - dodaje Vuković. - Oni čije tastature nemaju karaktere š, č, ć, ž i đ, dobiće uputstva na koji način bi trebalo uneti slova. Na primer, umesto slova š uneće sl ili slično.

On dodaje da od 1. januara, kada su uvedene nove tablice, kontrolori "Parking servisa” proveravaju plaćanje parkiranja, da ne bi došlo do greške i kažnjavanja onih koji su tu uslugu već platili. Takođe, navodi da su ranije postojale četiri oznake sa latiničnim slovima š i č, i to oznake za Šabac, Čačak, Vršac i Kruševac pa nije bilo zabune. Tada je korisnik u poruci mogao navesti ČA ili CA.

Autor : N. V. Brkovićčitanja : 964Komentari

A sta ako neko ima npr tablicu s a neko sh sa istim ostalim ciframa-brojevima?

Autor SAVE THE PITBULL'S 12 Jan 2011, 19:46

@ Pitbill
Misliš
BG бг 111 TS
BG бг 111 TŠ ?
Bravo majstore, ima nedostataka za mozganje, stalno će neki problem da se izmigolji.
JBG kad nam ,,stručnjaci'' odredjuju uslove

Autor Dejan L 12 Jan 2011, 19:50

@save the pitbull's: pa da ima dva ista auta na parkingu sa istim brojem :) mozda je mala verovatnoca?

Autor dmc 12 Jan 2011, 19:50

@Dejan L
Bas tako !

@dmc
Ne nego,sta ako neko plati za Sh a dodje onaj sto ima s,ili taj sa s parkira u drugu zonu.
Kakva li ce zbrka nastati.
A nemoj da mislis da je nemoguce to da se desi u tolikom gradu sa tolikim brojem vozila,slicnih tablica itd.

Autor SAVE THE PITBULL'S 12 Jan 2011, 19:56