home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pomoćnik ministra za puteve i bezbednost saobraćaja Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Dragan Jovanović, izjavio je danas u Nišu da će primena odredbe o zimskim gumama na sva četiri točka biti odložena za godinu dana.

"Za predstojeću zimsku sezonu vozači će biti u obavezi da imaju gume sa šarom dubine preko četiri milimetra samo na pogonskim točkovima", rekao je Jovanović novinarima tokom održavanja stručnog skupa o bezbednosti saobraćaja.

Odluka o odlaganju primene odredbe o zimskim gumama biće objavljena naredne sedmice, najavio je Jovanović.
On je dodao da je ta odluka predviđena na osnovu ranijih konsultacija ministra infrastrukture i energetike Milutina Mrkonjića i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Jovanović je rekao da je odluka o odlaganju ove odredbe usledila kako bi se pomoglo građanima Srbije u periodu krize i kako bi se odlaganjem te obaveze rasteretili kućni budžeti.

Stručni skup o bezbednosti saobraćaja u oblasti osposobljavanja kandidata za vozače i tehničke ispravnosti vozila organizovali su Udruženje za unapređenje saobraćaja Srbije i Visoka škola strukovnih studija za menandzment u saobraćaju iz Niša.

Autor : Tanjug.rs čitanja : 1196Komentari

Jel' to znaci da ministri misle da ce sledece jeseni biti bolje, tj. nece biti krize?
Voleo bih da je to utemeljeno na realnim osnovama...

Autor Goran 28 Sep 2011, 17:10

Nije to nego su ministri u svoj svojoj "pameti" i "stručnosti" zaključili da ove godine neće biti zime.

Autor Savo 28 Sep 2011, 17:20

Ako već žele da ekonomski pomognu vozačima neka smanje akcize na gorivo, a ostave potrebu za zimskim gumama koje zaista znače bezbednost u zimskim uslovima. Dokazano u praksi!

Nije njima pomoć vozačima na umu, nego neće da se zameraju u preizbornim vremenima pa makar po cenu ljudskih života! Jer NIKO ne može da tvrdi da ne bi bilo bezbednije zimi sa 4 zimske gume! IZBORI su izgleda važniji!

Autor Miki 28 Sep 2011, 17:22

Pa ako vas brine kucni budzet gradjana, a vi odlozite obavezu nabavka nove prve pomoci, a svak normalan ce zimi da vozi na zimskim gumama bez ikakve prisile zakona.
Ja racunam da ce odloziti i ovo sa kutijom prve pomoci pa jos uvek istu ne nabavljam.

Autor Damko 28 Sep 2011, 18:04

Glupost ! Kakva je ovo selektivna primena kad su najvažnije stvari u pitanju. Malo znače dve zimske,jedino sve četri su prava stvar.
@Miki
Bravo,potpisujem.

Autor PITBULL™ 28 Sep 2011, 18:59

Kakvi jeftini predizborni poeni!

Autor Zocky,Beograd 28 Sep 2011, 20:09

Ovo je kao pustiti ubicu na slobodu. Razumem sve,ali ako nemaš,parkiraj i vozi se prevozom. A ne da sletiš negde,udariš nekog,ubiješ itd.
A za prvu pomoć su rigorozni,a svi je već imaju (uglavnom). Ali nemaju "njihovu",tj onu gde se ugradjuju sa provizijom.

Autor PITBULL™ 28 Sep 2011, 20:15

A kako nisu prvu pomoc odlozili??? E mamicu im barabsku!

Autor Sinbad 28 Sep 2011, 23:25

Zima ce biti topla i izborna :)

Autor lupo 29 Sep 2011, 09:08

"Za predstojeću zimsku sezonu vozači će biti u obavezi da imaju gume sa šarom dubine preko četiri milimetra samo na pogonskim točkovima".
Znaci mogu da budu i letnje ???
Prilokom objavljivanja ovakvih informacija moraju biti precizni.

Autor xx 29 Sep 2011, 09:19