home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sinoć su u Mikser House-u, po peti put, dodeljene nagrade „Mladi Kreativni Chevrolet“ za Srbiju - panevropsko takmičenje za studente fakulteta primenjenih umetnosti.

Ovo takmičenje svake godine od 2007. u oblastima primenjene umetnosti pruža priliku studentima širom sveta da primene svoje veštine na zadatke u realnom životu, da sarađuju sa profesionalcima u njihovim stručnim poljima i da predstave svoj rad širokoj publici medija koji se bave životnim stilom. U roku od samo pet kratkih godina, YCC je postao dugo očekivan i pravi panevropski događaj. Svake godine mladi umetnici iz sve većeg broja zemalja sa entuzijazmom se odazivaju kreativnim izazovima u odabranim disciplinama, kao što su moda, fotografija, video i vizuelne umetnosti.

Za sezonu 2012. studenti mode bili su pozvani da dizajniraju modnu kombinaciju za putovanje njihovih snova. Bez obzira koja je destinacija u pitanju, cilj je bio da se prikaže idealno iskustvo putovanja kroz modu. Fotografi su obuhvatili suštinu poruke u samo jednom snimku, fokusirajući se na opšte osećanje obećanja. Stručnjaci za vizualne umetnosti su napravili jedinstven i upečatljiv dizajn specijalne serije majica i dukseva sa kapuljačom, koje prikazuju Chevrolet-ov stav i dinamičnost. Studenti video produkcije priredili su video koji inspiriše ljude da reaguju i ostvare nešto novo u svojim životima.

Prva tri mesta osvojila su značajne novčane nagrade, a prvoplasirani iz svake kategorije ima mogućnost da se takmiči i na evropskom nivou. Svi evropski pobednici dobijaju pored novčanih nagrada i ekskluzivno radno iskustvo iza scene, sa uglednim medjunarodnim umetnicima i stručnjacima.

ŽIRI

MODA: Igor Todorović, Ana Ljubinković, Bata Spasojević, Snežana Dakić Mikić, Peđa Vukašinovic Getto, Petar Janošević, Brana Kostić i Milica Milić

VIDEO : Maja Uzelac, Stefan Arsenijević, Igor Stoimenov i profesori fakulteta primenjenih umetnosti

VIZUELNA UMETNOST : Maja Lalić, Slavimir Stojanović, Mihael Milunović, Slobodan Jovanović Coba i profesori fakulteta primenjenih umetnosti

FOTOGRAFIJA : Miša Obradović, Nebojša Babić, Marko Sovilj i profesori fakulteta primenjenih umetnosti

POBEDNICI

MODA : Jelena Letić - Mod'Art

VIDEO : Stefan Katanić- FPU

VIZUELNA UMETNOST : Stefan Knežević - FPU

FOTO: Ivana Ivanović / Marijana Grbović / Dijana Arandjelović – FPU

PR Chevroletčitanja : 1722Komentari