home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sudeći na osnovu najnovijih aplikacija koje je Toyota uputila patentnom zavodu, ova kompanija priprema digitalnu komandnu tablu koja će se sastojati od panela osetljivih na dodir.

Kako prenosi američki Car and Driver, Toyota je patentnom birou prijavila novi sistem pod nazivom “Intellitouch”, koji se odnosi na “elektronske kontrolere i panele osetljive na dodir”.

Pretpostavlja se da je u pitanju potpuno digitalna komandna tabla slična digitalnoj instrument tabli na Cadillacovom CUE sistemu.

Očekuje se da će novi sistem biti znatno unapređeniji u odnosu na aktuelne Entune i Enform navigacione/multimedijalne sisteme koji se ugrađuju u automobile marke Toyota i Lexus.

Druga tehnologija koju uskoro treba očekivati u budućim Toyotinim modelima jeste neka vrsta bežičnog punjača za “smartphone” uređaje, poput sličnog sistema koji Chrysler nudi kao opciju u modelu Dodge Dart.

Detalji o Toyotinom punjaču još uvek nisu poznati, a Chryslerov sistem funkcioniše tako što se punjač aktivira kada vozač postavi svoj mobilni telefon na posebnu podlogu. Punjenje je u ovom slučaju moguće samo dok je motor automobila uključen.

Preuzeto sa: B92.netčitanja : 869Komentari