home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nova TV reklama za Fiat Panda 4x4 Antarctica, modela ograničene serije, koji je predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2013. godine, u znak proslave 30. godišnjice postojanja ovog najpopularnijeg modela, čiji broj prodatih vozila iznosi 500.000 automobila, emituje se na svim većim medijskim tv i radio-stanicama, a uskoro će se prikazivati i širom Evrope.

Medijske kampanje koje ga prate, TV, novinska, bilbord i internet-kampanja, kreirane od strane agencije Leo Burnett, u potpunosti su usklađene sa „ekstremno Panda” konceptom koji je oduvek bio karakterističan za predstavljanje ovog modela. Zajedno sa Pandom, u ovoj duhovitoj TV reklami pojavljuju se i pingvini koji su zaštitni znak Antarktika, ali, za razliku od ovih šarmantnih stvorenja koja su često sklona klizanju i padovima, nezaustavljivi model Panda 4x4 Antartica nema nikakvih problema u kretanju po snegu i ledu.

Model je dostupan u ograničenoj seriji od svega 200 automobila; sa 1,3 MultiJet motorom od 75 konjskih snaga i Start&Stop sistemom. Izuzetna standardna oprema u automobilu biće obogaćena za automatizovani sistem klimatizacije, senzorima za parkiranje, Blue&Me navigacionim sistemom sa USB/Aux-In, i kontrolom za volan.

Spoljašnjost modela Panda 4x4 Antartica može se pohvaliti karoserijom teškom dve tone, u beloj boji  sa crnim krovom, kao i sa nekoliko naglašenih karakteristika koje daju lični pečat ovom malom gradskom vozilu sa pogonom na sva četiri točka: dijamantski siva obrada aluminijumskih felni prečnika od 15 inča, narandžaste ratkapne, Privacy stakla pozadi i zadnje vetrobransko, narandžaste reflektujuće oplate i posebna oznaka na centralnom delu noseće konstrukcije, kao dodatak senzorima za parkiranje.

Unutrašnjost vozila može se pohvaliti modernim materijalima i eko-kožom sa sivim i narandžastim tapacirungom, naravno, uz popularnu Pandinu prilagodljivost i udobnost na zadnjem sedištu koju još jednom garantuje zadnje sedište namenjeno za tri osobe sa 60/40 prilagodljivim naslonom, automatskom kontrolom klimatizacije i Blue&Me navigacionim sistemom sa USB/Aux-In i kontrolama za volan.

Ova ograničena serija, naravno, podrazumeva i sve prednosti modela 4x4 koji je britanski magazin „Top Gear” prošle godine nagradio prestižnom titulom „Najbolje terensko vozilo u 2012. godini”. Za početak, ovaj model nudi sistem vožnje „obrtni momenat na zahtev”, koji se automatski aktivira po potrebi, što vam omogućuje da u svakoj situaciji imate potpunu kontrolu nad svojim vozilom. Model Panda 4x4 takođe nudi sistem elektronske kontrole stabilnosti (ESC - Electronic Stability Control), zajedno sa ELD diferencijalnom funkcijom, kao deo standardne opreme. Ovaj sistem pruža dodatnu pomoć u vožnji i kretanju na klizavom terenu.

Model Panda Antartica pruža vam svu dinamičnost i udobnost koja vam je neophodna za duge vožnje po izazovnim terenima, prvenstveno zahvaljujući unapređenom sistemu amortizacije ( nezavisnom MacPherson sistemu rasporeda prednjih točkova i povezanosti zadnjih točkova sa postavom uvijenih greda ), kao i upotrebom posebnih zimskih guma 175/65 R15 84T M+S. Ove posebne gume sa oznakom pahuljice napravljene su za upotrebu ne samo na ledu i snegu, već i za vožnju po zemljanim putevima. Ovo znači da je kapacitet trakcije na površinama koje dozvoljavaju slabo prijanjanje za 20% veći, nego što je to bio slučaj sa prethodnim modelom. Treba napomenuti da ova maksimalna prilagodljivost upotrebe ne utiče na potrošnju goriva niti na troškove održavanja, jer u skladu sa Pandinim prepoznatljivim stilom: „Jednostavno više”, kupac modela Panda 4x4 Antartica ne mora da brine o zameni kompleta guma sa svakom promenom godišnjeg doba.

PR Fiat Automobili Srbijačitanja : 1327Komentari