home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Eksperti za sigurnost kompjuterskih sistema naredne nedelje takmičiće se za nagradu od 10.000 $ onom ko 'provali' u kompjuterski sistem jednog fantastičnog automobila - Tesla Model S-a, električnog superautomobila koga je razvio Elon Musk i njegovi neobični mehaničari.

Na ovom takmičenju mogu da učestvuju svi učesnici SyScan konferencije koja se održava u Pekingu, 16-17. jula i iako nije zvaničan sponzor, kompanija Tesla će nagraditi najboljeg od najboljih hakera.

Kako su najavili organizatori, pobednik kome će biti uručena nagrada trebalo bi da na neki način 'preuzme kontrolu nad vozilom - bilo putem PC računara ili putem pristupa putem internet pregledača i web sajtova, verovatno kako bi testirali da li je moguće to učiniti putem neke infekcije malware-om.

Tesla Motors ima program obaveštavanja o sigurnosnim propustima, a takođe su zaposlili i Kristin Paže, bivšeg visokog stručnjaka Apple-a za digitalnu bezbednost.

Izvor: Economy.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Tesla Motorsčitanja : 699Komentari

Onaj ko zna da provaljuje u najbezbednije kompjutere nece se prodati za 10.000 $. Ima jedna hakerska izreka: za dobre hakere se sazna ponekad, za najbolje nikad.

Autor B.M. 12 Jul 2014, 10:16

Sve im je dzaba ako nisu zaposlili nase gore lista.

Autor vojvoda 12 Jul 2014, 10:23

B.M
Slazem se

Autor Masha 12 Jul 2014, 12:06

Malo para. Za vise para tipa 100000 bi se naslo par ljudi u vrlo kraktkom roku koji bi obavili zadatak.

Autor Fordovac 12 Jul 2014, 14:19

Te nagrade hakerima su uglavnom reklama firme i prevara. Zasto?
Za neke velike pare bi prvi oni sto su napravili taj sistem nasli propust, i uzeli nagradu. Zato se nikada i ne nude neke prevelike nagrade. Google je prosle godine ponudio veliku nagradu, ali hakeru koji je uspeo da provali nisu platili nista, s obrazlozenjem da nije ispostovao proceduru. Malo je falilo i da zavrsi u zatvoru. Znaci i kad hakujes moras pod njihovim uslovima i nadzorom. Nego kao reklamiraju firmu, ajte hakeri, a ko zna koliko im je dosad puta hakovano.

Autor B.M. 12 Jul 2014, 16:16