home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemački vozači ubedljivo su najagresivniji na putevima Evrope, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Ipsos. Čak dve trećine Nemaca priznalo je da koristi neprilične gestove i verbalne napade, kako bi uvredili druge vozače.

Za razliku od njih, evropski prosek 'agresivnosti' je 56%.

Nemci su najčešće iza automobila ispred, prema rezultatima ankete. Više od jedne trećine (34%) priznaje da redovno namerno prati odmah iza, ili na drugi način nervira vozača, kako bi ih zastrašili (prosek u EU: 32%).

18% Nemaca priznaje da su spremni da izađu iz svog vozila kako bi se svađali sa drugim vozačima, bez obzira na automobile koji prolaze (prosek u EU: 15%).

Koliko su Nemci nesavesni vozači govore i podaci da 93% Nemaca prekoračuje dozvoljenu brzinu, 60% prolazi pored oblasti sa građevinskim radovima bez usporavanja vozila i 59% redovno prelazi u susedne trake bez davanja znaka migavcem.

Ipak, Nemci smatraju sebe drugačijim - 97% navodi da su 'pažljivi' u vožnji, 81% da su 'smireni' i 57% naziva svoj stil vožnje 'pažljivim'.

Zastrašuje i podatak, nemačke agencije Forsa, da 9 od 10 Nemaca između 18 i 29 godina ne zna sve saobraćajne znake, dok u starosnoj grupi od 45 do 59 godina, tek 8% navodi da znaju sva saobraćajna pravila.

Izvor: Economy.rsčitanja : 658Komentari