home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako piše Mojauto, Mercedes-Benz je u poslednjih osam meseci prestigao Audi u segmentu luksuznih automobila i zauzeo drugo mesto na svetu po prodaji, pre svega jer su Audi i BMW beležili loše prodaje na kineskom tržištu.

Mercedes je isporučio 1.19 miliona vozila u navedenom periodu, 10,880 jedinica više nego Audi sa 1.18 miliona prodaja. Dajmler je poslednji put pretekao Audi u prodajama još 2010. godine, a Mercedes je ove godine najviše profitirao prodajama u C segmentu i novim SUV modelima koji su traženi u Kini.

Lider u luksuznom segmentu, BMW je svoju prodaju podigao za 5.5 procenata na 1.21 miliona jedinica, navodi se u saopštenju firme.

"Očekujemo da Mercedes prestigne Audi ove godine i ostane na poziciji broj dva u naredne dve godine", navodi u saopštenju analitičar tržišta Mark-Rene Ton. "U Kini Mercedes profitira pre svega zbog dva ključna modela - dugačke verzije C klase i GLA."

Audi i Mercedes se nadaju da će uspeti da ugroze BMW na tronu na kome je suveren od 2005, ali ne pre kraja decenije.

Izvor: Mojauto.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Mercedesčitanja : 802Komentari

Neverovatno je kako je Mercedes uopste "uspeo" da padne na trece mesto, iza Audi-ja koji cak nije ni pravi premium brand nego samo VW sa lepim dizajnom.

Autor Eki 15 Sep 2015, 12:12