home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U prodaji od 1. jula

Puma X-CAT DISC otvara novo poglavlje saradnje automobilskih i proizvođača sportske opreme. Nova patika je inspirisana BMW GINA Light Visionary modelom

Proizvođači sportske opreme su već tradicionalno povezani sa proizvođačima automobila. Prošlo je mnogo decenija od kako su prve patike na sebi imale automobilski logo. Puma X-CAT DISC otvara novo poglavlje takve saradnje.

Novina je to da su za proizvodnju patika počele da se koriste ideje viđene na automobilima. Tačnije Puma je iskoristila koncept karoserije sa modela “BMW GINA Light Visionary Model”, kod koga je umesto limenih panela iskorišćeno platno.

Ono je razvučeno preko konstrukcije tako da ima funkciju kože automobila. Sada je tu ideju iskoristila Puma, za svoj novi model patika Puma X-CAT DISC.

Naravno, poenta nije bila u pukom preuzimanju tehnologije i ideja iz sveta automobilizma, već se radi o atraktivnom marketinškom potezu dve nemačke firme, koje su našle interes u zajedničkom tržišnom nastupu.

U svakom slučaju, ideja je zanimljiva a patike izgledaju neobično i futuristički. Puma X-CAT DISC pripada seriji “disk” modela bez klasičnih pertli, a zatezanje u ovom slučaju vrši disk.

Kao i kod BMW-ovog kokcepta, Puma X-CAT DISC koristi tehnologiju kod koje je specijalno perforisano jednodelno platno razvučeno preko konstrukcije patike.

Prodaja novih Puma X-CAT DISC patika počinje već od sutra, u odabranim Puminim buticima širom sveta.

Izvor: Magazinauto.comčitanja : 3206Komentari