home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

S planiranim početkom prodaje pre kraja tekuće godine iz Lamborghinija su stigle nove informacije o SUV-u koji će se priključiti malobrojnom društvu SUV-ova s performansama koje se nude uz supersportske automobile.

Nagađanja su završena: Lamborghinijev SUV Urus, koji će mnogobrojnim atraktivnim karoserijskim detaljima jasno pokazivati da dolazi iz jedne od najslavnijih automobilskih kompanija, pokretaće 4,0 litarski biturbo V8 motor koji će raspolagati sa više od 600 konjskih snaga. Prenos snage na obe osovine obavljaće se preko automatskog menjača sa dva kvačila.

Iako će Urus deliti platformu koju će Porsche koristiti na narednoj generaciji modela Cayenne, nakon „magije“ u odeljenju Lamborghinija u kojem su zaduženi za šasije i oslanjanje, očekuje se da će Urus biti najbeskompromisniji i najupravljiviji produkcijski SUV do sada.

Uz oslanjanje i šasiju po uzoru na supersportske automobile, Urus će takođe imati upravljanje preko obe osovine koje Lamborghini već koristi na modelu Aventador S, ali i elektronski kontrolisane adaptivne amortizere.

Urus nije prvi Lamborghini s naglašenim rastojanjem između od tla, jer je italijanska kompanija krajem osamdesetih godina za vojne, kasnije i civilne potrebe proizvodila SUV LM002 koji je za pogon koristio atmosferski V12 motor „pozajmljen“ iz Lamborghinijevog supersportskog modela Countach.

U Lamborghiniju su oprezni, ali se ipak nadaju da će Urus (koji se prema preliminarnim istraživanjima posebno dopada ženama) ostvariti mnogo bolje prodajne rezultate u odnosu na rezultate koje je ostvario LM002. U prilog tome svakako ide i činjenica da SUV-ovi i crossoveri polako ali sigurno preuzimaju inicijativu na većini svetskih tržišta.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Autoexpress.co.ukčitanja : 875Komentari

Bravo Lambo !

Autor P1 28 Feb 2017, 02:22