home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
chevrolet cruze

Kompanija General Motors je imala bogatu istoriju u Evropi punu uspona i padova, koju je okončala 2013. godine kada je odlučila da sa tržišta povuče Chevrolet. Nakon toga se GM fokusirala na Opel i Vauxhall, ali je i te kompanije prodala PSA grupi tokom ove godine.

S obzirom da su se kompanije Opel i Vauxhall suočavale sa velikim finansijskim gubicima, te su iz tog razloga prodati, mnogi su mislili da je to kraj GM-a na evropskom tržištu. Međutim, izvršni direktor te kompanije, Meri Bara, je otkrila da to neće biti slučaj.

chevrolet malibu

Ona je izjavila da GM apsolutno razmatra mogućnost da se vrati u Evropu i dodala je da kompaniju u tome ništa ne sprečava. Ipak, povratak se neće uskoro desiti, jer kompaniji trebaju proizvodi kao što su električna i autonomna vozila, kako bi bila konkurentna na tržištu, nakon čega je sve moguće. Takođe je napomenula i da postoji mogućnost da GM za sada napusti i druga tržišta sem Indije i Južne Afrike.

Najavljeno je i da pored svih problema koje ima, kompanija planira da do 2023. godine predstavi najmanje 20 novih električnih vozila.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 327Komentari