home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moskva

Prestonica Rusije našla se na prvom mestu tabele gradova sa najgušćim saobraćajem u Evropi, pokazala je analiza konsultantske kuće GoCompare.

Kako se ocenjuje, građani Moskve u proseku godišnje provedu oko 91 čas u saobraćajnim gužvama. Vozači u ruskoj prestonici provode toliko vremena u saobraćaju, jer mnogi koji žive u gradu više vole da putuju automobilom nego da koriste javni prevoz.

Na spisku gradova sa najvećim gužvama našli su se i drugi ruski gradovi – Sankt Peterburg, Soči i Nižnji Novgorod.

Na drugom mestu je London sa 73 časa. Saobraćaj je postao glavna glavobolja stanovnika britanske prestonice s obzirom na zabranu ulaska vozila u poznati trgovački centar - Oxford Street.

Pariz je na trećem sa 65 časova, koliko njegovi stanovnici u proseku provedu godišnje u saobraćaju, uprkos velikim naporima gradskih vlasti da ograniče broj automobila u gradu.

Nemačka i Rusija su najgore zemlje u Evropi po zagušenosti saobraćaja, pet gradova u Rusiji, a sedam u Nemačkoj nalaze se među 25 najopterećenijih, ali među njima nema nijednog sa Balkana.

Na listi gradova deset su glavni gradovi, uključujući Moskvu, London, Pariz, Oslo, Brisel, Berlin, Madrid, Rim i Stokholm.

Prošle godine, utvrđeno je da je Los Anđeles bio najzagušeniji grad na svetu šestu godinu za redom, sa vozačima koji su tokom vožnje potrošili 102 sata u saobraćajnoj gužvi.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 446Komentari