home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen I.D.

Iz Francuske je stigla najava da će najveći evropski proizvođač automobila - Volkswagen, izostati sa ovogodišnjeg pariskog auto-salona.

Sajam automobila u Parizu jedan je od tri najznačajnija i najveća događaja te vrste na evropskom tlu, a održava se svake druge godine, početkom jeseni, naizmenično sa frankfurtskim auto-salonom.

Tradicionalna automobilska izložba u glavnom gradu Francuske ove godine traje od 2. do 14. oktobra, a kako navodi Autoactu pozivajući se na izvor iz francuskog ogranka Volkswagena, na njoj neće biti prisutan najveći evropski auto-brend. Umesto toga, Volkswagen će najverovatnije u tom periodu održati niz manjih, individualnih prezentacija kako bi promovisao svoje nove modele. Za razliku od matičnog brenda, druge auto-marke koje su u vlasništvu grupacije Volkswagen biće zastupljene u Parizu ove jeseni. Tu se pre svega misli na velikoserijske proizvođače, kao što su Škoda, Seat, Audi i Porsche, dok Bentley i Bugatti nisu zvanično potvrdili planove o učešću na pariskom salonu.

Ukoliko se ova najava obistini, Volkswagen će biti osmi proizvođač automobila koji preskače Pariz 2018, uz Ford, Infiniti, Mitsubishi, Nissan, Opel, Volvo i Mazdu.

Svoje prisustvo za sada nije potvrdio ni FIAT Chrysler Automobiles (FCA), a u Parizu će se sigurno pojaviti Citroën, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Renault, Smart, Suzuki i Toyota.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 403Komentari