home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissan Juke

Nova alijansa je zabeležila rast od 14 posto, odnosno povećanje prometa sa 5 na 5,7 milijardi evra u 2017. To je najveći automobilski savez na svetu koji ima plan da prometuje preko 10 milijardi evra do 2022. godine.

Poslovanje alijanse Renault–Nissan nakon godinu dana od pridruženja Mitsubishija je u porastu za čak 14 posto. Najveća svetska alijansa izveštava da je zaključno sa 2017. isporučila preko 10,6 miliona putničkih i lakih komercijalnih vozila. Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Alijansa je u 2017. godini uštedela čak 5,7 milijardi evra zahvaljujući deljenju tehnologija. Ipak, ova profitabilna alijansa se neće zaustaviti na tome.

Renault Captur

Delovanje u sinergiji je uticalo na rast prodaje i profita svake marke pojedinačno. Strateško deljenje platformi, tehnologije i pogonskih jedinica, skladišta rezervnih delova u Evropi, Japanu i Australiji, kao i kombinovana prisutnost na razvijenim, tranzicijskim i novim tržištima ubrzava strateški srednjoročni plan o prometovanju preko 10 milijardi evra do kraja 2022. godine.

Prema ovom planu, Renault, Nissan i Mitsubishi planiraju da prodaju preko 14 miliona vozila, od čega će devet miliona vozila biti napravljeno na četiri zajedničke platforme uz korišćenje do 75% aktuelnih pogonskih jednica. Pored automobila iz B segmenta kao ključnog dela plana, strategija svakako uključuje i električna vozila s kojima Renault-Nissan iz godine u godinu osvajaju svetsko tržište, često kao etablirani lideri.

PR saopštenje

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 270Komentari