home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Range Rover

Britanski portal What Car je, na osnovu mišljenja čak 14.000 vlasnika automobila, napravio listu najnepouzdanijih automobila.

Oni su odgovarali na pitanja u vezi sa pouzdanošću njihovih četvorotočkaša u poslednjih 12 meseci. Jedna trećina je izjavila da su imali jedan problem u tom periodu.

Kvarovi su podeljeni su 14 grupa: akumulator, karoserija, kočnice, motor, pogonska elektrika, druga elektrika, izduvni sistem, spoljna svetla, sistem za gorivo, menjač, unutrušnjost, upravljački sistem, vešanje i drugo. Vozači su, takođe, ostavili podatke o trajanju i koštanju popravke. Na osnovu svih ovih podataka napravljena je lista koja sadrži 169 modela 33 brenda.

Ovo je deset nepouzdanijih:

10. "Mercedes-Benc B klase" (rezultat: 46,2 odsto)

Nešto preko 35 odsto vlasnika je prijavilo da je imalo neki problem. Između ostalog bilo je i onih sa kvarom na motoru i menjačkom sistemu. Zbog tih kvarova vozila su bila i više od nedelju dana u servisu.

9. "Mercedes-Benc E klase" (rezultat: 46,1 odsto)

Najnovija generacija "E klase" je prošla lošije nego njena prethodna generacija. Skoro četvrtina vlasnika se požalila na neki kvar, a najčešće su imali zamerke na unutrašnjost i elektriku. Garancija je pokrila sve popravke, a samo mali procenat je trajao više od sedam dana.

8. "Nisan kaškai" dizel verzija (rezultat: 44,2 odsto)

Skoro polovina "kaškai" dizeleša je imala problem, a najčešći kvarovi (24 odsto) imaju veze sa nepogonskom elektrikom, kao što je navigacija, info-zabavni sistem i klima uređaj. Problem sa akumulatorom je pijavilo 19 odsto vlasnika. Većina automobila je mogla da se vozi sa prijavljenim kvarovima i popravljeni su besplatno.

7. "Lend rover diskaveri sport" dizel verzija (rezultat 43,8 odsto)

Više od 40 odsto vlasnika "diskaveri" dizelaša je prijavilo neki problem. Najčešće su se žalili na karoseriju i unutrašnjost, a bilo je onih koji su imali problem sa motorom i nepogonskom elektrikom. Sva vozila su popravljena besplatno i vraćena na put za manje od nedelju dana.

6. "Džip renegejd" (rezultat: 42,1 odsto)

Ovaj SUV izgleda čvrsto ali izgleda da nije baš takav. Njih skoro 43 odsto je imalo neki kvar, a mnogi su imali ozbiljne probleme (motor, pogonska elektrika i kočioni sistem). Neka vozila su bila kod majstora i duže od nedelju dana.

5. "Jaguar XE" (rezultat: 36,7 odsto)

Dizel verzija se pokazala manje pouzdanom i čak 44 odsto njenih vlasnika je imalo pritužbe. Najčešće na nepogonsku elektriku, ali i na karoseriju, motor, sistem za gorivo, upravljanje i vešanje. Svi problemi su rešeni za manje od nedelju dana.

4. "Fijat 500X" (rezultat: 32,3 odsto)

Više od trećine vlasnika je imala problem sa ovim modelom. Na karoseriju i elektriku je bilo najviše povike. Sve je popravljeno u okviru garancije, ali je većina morala da barem jednu noć provede u servisu.

3. "Nisan kaškai" benzinska verzija (rezultat: 28,9 odsto)

Benzinski "kaškai" se nije pokazao kao najpouzdaniji SUV. Probleme je prilavilo 56 odsto vlasnika. Najveća povika je bila na akumulator, karoseriju i nepogonsku elektriku. Dobra stvar je da su svi kvarovi popravljeni besplatno za manje od nedelju dana.

2. "Volvo XC90" (rezultat: 22,6 odsto)

Čak 53 odsto vlasnika najvećeg Volvoovog SUV-a je imalo pritužbe. U većini slučajeva problemi su bili u vezi sa nepogonskom elektrikom i softverom i nisu bili rešeni jednom posetom majstoru. Barem su popravljeni kroz garanciju.

1. "Rejndž rover sport" dizel verzija (rezultat: 14,5 odsto)

Neverovatnih 60 procenata vlasnika ovog premijum modela je imalo problem. Oni su se žalili najviše na menjač, pogon, motor i vešanje. Neki automobili su proveli kod majstora i više od nedelju dana, a garancija nije pokrila sve troškove.

Izvor: Mondo.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 619Komentari