home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Corolla Sport

Japanski proizvođač automobila Toyota je objavio saopštenje o povećanoj neto dobiti u prvoj polovini poslovne godine zahvaljujući snažnim globalnim prihodima i merama smanjenja troškova.

U šestoesečnom periodu zaključno sa septembrom neto dobit je porasla za 16 posto u poređenju s istim periodom prošle godine, na 1.240 milijardi jena (10,96 milijardi dolara).

Prihodi su porasli za 3,4 posto, na 14.700 milijardi jena, pokazao je poslovni izveštaj o rezultatima poslovanja u prvih šest meseci poslovne godine koja završava u martu 2019. godine.

Japanski div automobilske industrije je ujedno poboljšao procene neto dobiti za celu godinu, po kojoj sada očekuje neto dobit od 2.300 milijardi jena (20,3 milijardi dolara). U ranijoj proceni je očekivan godišnji iznos od 2.120 milijardi jena.

Ako se takve procene i ostvare, neto dobit Toyote biće i dalje niža od rekordnih 2.490 milijardi jena ostvarenih u prethodnoj fiskalnoj godini.

U saopštenju sa navodi da Toyota postojano beleži napredak u nastojanjima usmerenim rezanju troškova poslovanja.

Japanskim automobilskim proizvođačima glavobolje zadaju priče o mogućem uvođenju američkih carina na uvoz automobila. Zvanični Vašington je za sada odložio taj potez, napominje AFP.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 579Komentari