home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Seat Arona

SEAT je u 2018-toj zabeležio najbolje rezultate u svojoj istoriji, nakon što je povećao operativnu dobit za 33,4% i postigao rekord od 254 miliona evra (2017: 191 milion evra). Prema rezultatima koje je predstavila Volkswagen grupa, SEAT je zaključio godinu sa prometom od 10,202 milijarde evra, što je za 3,1% više nego u 2017. (9,892 milijardi evra) i najviša vrednost u istoriji kompanije.

Operativnu dobit SEAT-a su podstakli rekordni prodajni rezultati ostvareni u 2018. godini, kao i komercijalizacija modela s većom bruto maržom. U 2018. godini SEAT je prodao 517.600 vozila, što je za 10,5% više nego prethodne godine.

Predsednik SEAT-a, Luca de Meo, izjavio je da je "ponovo 2018. godina bila rekordna godina. Naša finansijska situacija nikada nije bila bolja zahvaljujući prodajnim podacima koji su odraz poverenja koje su nam dali naši kupci. Prvi ciklus obnove našeg portfelja smo završili lansiranjem Tarraca, a uskoro ćemo početi drugu fazu s ambicijom da budemo glavni igrači na područjima elektrifikacije, povezivanja i "carsharinga". Istovremeno se suočavamo s izazovima i neizvesnostima koje proizilaze iz ciljeva smanjenja emisija štetnih gasova, kao i makroekonomske situacije. "

Dalje, potpredsednik za finansije, IT i organizaciju, Holger Kintscher, naglasio je da je "2018. godine SEAT treću godinu zaredom ostvario najbolju operativnu dobit ikada. Jedan od faktora koji doprinose tom rezultatu je naš strogi program upravljanja troškovima. Moramo da intenziviramo ove programe kako bismo ulagali u elektrifikaciju kompanije i smanjili emisiju CO2."

Arona je najviše podstakla prodaju SEAT-a 2018.godini. U svojoj prvoj punoj marketinškoj godini, brend je isporučio blizu 100.000 jedinica svog novog urbanog SUV-a, koji se pojavio kao treći najprodavaniji model marke. Arona se uspešno pridružila Ibizi, Leonu i Ateci kao jedan od četiri stuba brenda, a doprinela je ostvarenju rekordnih prodajnih rezultata u zemljama poput Nemačke, Velike Britanije, Austrije, Švajcarske, Izraela i Maroka. Globalna prodaja je nastavila dvocifreni rast početkom 2019. godine, dostigavši rekordnu količinu od 88.900 isporučenih vozila, što je za 12,8% više nego u istom periodu 2018. godine.

Ukupna proizvodnja vozila SEAT je porasla za 10,2% u 2018. godini na rekordnih 528.300 automobila. U prethodnoj godini SEAT je proizvodio vozila u Martorellu, Kvasinyu, Mladá Boleslavi (Češka), Palmeli (Portugal) i Bratislavi (Slovačka), kao i u Wolfsburgu (Nemačka), gde je počela proizvodnja novog modela SEAT Tarraco.

Bonus za zaposlene se povećava za 49%

Već treću godinu zaredom, u sklopu kolektivnog ugovora za 2016. godinu, u aprilu zaposleni SEAT-a dobiće isplatu raspodele dobiti za ostvarene rezultate. U ovoj godini kompanija će zahvaljujući povećanoj operativnoj dobiti isplatiti svakom zaposlenom po 1.068 evra bruto, što je za 49,2% više nego prošle godine.

Izvor: Seat.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 252Komentari