home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model 3

Izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Motors, Elon Musk, saopštio je svojim radnicima da će Tesla ostati bez novca za deset meseci ukoliko se ne dese ozbiljne promene u smislu smanjenja troškova, pišu strani mediji.

U e-mailu koji je Musk prosledio američkim medijima on navodi da su mere smanjenja troškova u kompaniji neophodne bez obzira što je Tesla u ovoj godini zaradila 2,7 milijardi dolara.

Musk i Zach Kirkhorn, odnedavno direktor finansija u Tesli, pregledaće sve troškove bilo koje vrste širom sveta, uključujući plate, putne troškove, najmove, bukvalno svaku uplatu koja odlazi s bankovnog računa kompanije, navodi se u e-mailu.

Tesla je završila prvi kvartal 2019. s 2,2 milijarde dolara zarade u gotovini. Međutim, kompanija je izgubila 702 miliona dolara, pa je Musk u aprilu izjavio da će Tesla morati na “spartansku detu”. Kompanija se potom izvukla i podigla prihode na 2,7 milijardi dolara.

“Ovo je veliki novac ali nam daje samo deset meseci da ne doživimo bankrot“, kaže Musk.

Ovo nije prvi put da je američki milijarder najavio finansijski krah Tesle. On je pre godinu dana rekao da će kompanija ostati bez novca zbog proizvodnje famoznog Modela 3. Inače o tom automobilu se govorilo kao o automobilu koji bi iz korena trebalo da promeni automobilsku industriju.

Američki proizvođač automobila i električnih motora je nedavno najavio i da će otpustiti skoro 3.000 radnika.

Glavni problem jeste što su Teslini automobili i dalje preskupi za većinu ljudi, a Musk je ukazao na teškoće kada je reč o jeftinijoj proizvodnji ukoliko se koristi razvijena tehnologija. Inače, najjeftinija verzija Teslinog Modela 3 košta 35.400 dolara.

Kompanija Tesla nekoliko puta nije uspela da ispuni ciljeve u proizvodnji, a trenutno ima više od 45.000 radnika.

Izvor: Klix ba / Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 432Komentari