home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Serije 1

BMW je razočarao mnoge prelaskom sa zadnjeg na prednji pogon kod nove Serije 1. Međutim, iz bavarske kompanije ističu da je to bilo neophodno za ovaj segment, bez ugrožavanja voznih karakteristika.

Štaviše, kako piše B92, iz Minhena tvrde da je "skoro nemoguće primetiti razliku" između prednjeg i zadnjeg pogona, kao što je to bio slučaj pre 15 godina. Naravno, o tome će da sude sami vozači, dok će BMW svoju odluku braniti činjenicom da mu je omogućila da napravi važne korake u segmentu kompaktnih modela.

Na kraju, iz BMW ističu da Serija 1 neće pokrenuti "lavinu" novih modela sa prednjim pogonom, već da je u ovoj situaciji bilo bitno da se ponudi pravi paket za odgovarajući segment. Zahvaljujući promeni pogonske osovine, Serija 1 je dobila 33 milimetra više prostora za putnike na zadnjoj klupi, dok je kapacitet gepeka porastao na 380 litara.

Najsnažnija verzija nove, treće generacije Serije 1 je M135i sa pogonom na sva četiri točka, a 2,0-litarski agregat razvija 306 KS. BMW nema nameru da pravi M1.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 544Komentari