home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW fabrika

Kako prenosi Tanjug, nemački Folksvagen je osnovao podružnicu u zapadnoj turskoj provinciji Manisa.

To je objavio Rojters pozivajući se na registar privrednih subjekata objavljen danas u Službenom glasniku Turske. Takav razvoj situacije nagoveštava da je kompanija sve bliža konačnoj odluci o lokaciji svog novog proizvodnog pogona, ocenjuje britanska agencija.

Turska podružnica VW-a imaće kapital od 943,5 miliona lira (164,21 miliona dolara), a matična kompanija je uplatila četvrtinu tog iznosa, objavljeno je u Službenom glasniku. Ostatak će, kako se dodaje, biti uplaćen u naredne dve godine.

Folksvagenova filijala u Turskoj će se fokusirati na dizajn, proizvodnju i montažu automobila, kamiona i drugih vozila, objavljeno je u tom listu.

VW je istraživao više lokacija za izgradnju nove fabrike u Istočnoj Evropi, a pored Turske, kao potencijalnu destinaciju za svoju investiciju je razmatrao i Bugarsku i Srbiju.

Član Upravnog odbora VW-a je rekao prošle nedelje novinarima u Berlinu da je ta kompanija blizu odluke o izgradnji novog pogona u Turskoj. Međutim, portparol VW-a je danas rekao Rojtersu da je kompanija još u poslednjoj fazi pregovora i da nije donela konačnu odluku o fabrici.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 797Komentari