home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai gt

Ranije ove godine Hyundai je potvrdio da je uložio 80 miliona evra za učešće u hrvatskoj kompaniji Rimac, te kako bi dobili pristup njihovoj tehnologiji baterija i električnih pogona. Od samog početka se nagađalo da će ovaj potez dovesti i do električnog Hyundaija supersportskih performansi, a sada je to potvrdio i šef Hyundai N odeljenja, Albert Biermann.

Kako prenosi Klix.ba, tokom predstavljanja koncepta Vision T na sajmu automobila u Los Anđelesu Biermann je rekao da Hyundai N odeljenje već intenzivno radi na razvoju i testiranju prototipova visokih performansi na električni pogon. "Mi trenutno razvijamo automobile visokih performansi na električni pogon sa baterijama i gorivim ćelijama“, rekao je on tokom govora, u kojem je rekao i da će Hyundai do 2025. godine predstaviti čak 44 ekološki prihvatljiva modela širom sveta.

"Naša strategija uključuje pripremu Hyundai N odeljenja za suočavanje sa izazovima elektrifikacije i uopšte mobilnosti sa kojima će se svi proizvođači suočiti u godinama koje dolaze. Za Hyundai ovi izazovi stvaraju velike prilike da pokažemo našu vodeću poziciju", rekao je Biermann.

Nakon prezentacije Biermann je izjavio da su uporedo u pripremi i sportski modeli sa N značkom. Iako je će ti modeli stići malo kasnije otkrio je da ti auti već postoje i da su već u prvim fazama testiranja, jasno aludirajući na zajednički rad sa kompanijom Rimac Automobili.

Konkretno, najavio je i predstavljanje vrlo radikalnog konceptnog automobila koji će prilikom predstavljanja biti pokretan benzinskim motorom, ali će u svojoj serijskoj verziji imati električni pogon.

Podsećamo, Rimac je slične i vrlo uspešne saradnje već imao sa kompanijom Aston Martin za model Valkyrie, a nije tajna ni da je Porsche takođe vlasnik 10 posto Rimca.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 340Komentari