home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dodge Charger Maximus

Kolekcionari širom sveta će uskoro dobiti šansu da kupe prerađen i pojačan Dodge Charger iz 1968. kome svakako pristaje nadimak "Maximus".

U sedmom nastavku franšize Fast&Furious vozio ga je Dominic Toretto (Vin Diesel) u završnoj sceni, uporedno s digitalizovanim likom Brian O'Connera u Toyoti Supri.

Dodge Charger Maximus

Digitalizovan zato jer je Paul Walker, glumac koji je kroz franšizu igrao ulogu Briana, odmetnutog FBI agenta i uličnog trkača, nesrećno poginuo 2013. godine kada film još nije bio završen. Taj One-of filmski Dodge će se ponuditi 23. novembra na aukciji u Rijadu, prenosi Jutarnji.hr.

Auto čija šasija je 400 posto čvršća od originalne i bitno šira, a sve kako bi izdržao golemu snagu i mogao da primi široke gume čak 16.000 sati je pravila ekipa iz Scott Spock Racinga.

Dodge Charger Maximus

Ispod poklopca je ugrađen 9,4 litarski V8 HEMI motor s potpisom američke legende tjuninga Toma Nelsona koji razvija 2250 KS što mu omogućava ubrzanje do 100 km/h iz stajanja za 1,8 sekundi te ubrzanje od 0 do 160 milja (257 km/h) za samo 8 sekundi!

Dugačka je lista ugrađenih delova kako bi to bilo moguće, od motora, oslanjanja, kočnica, upravljačkog mehanizma, a treba pomenuti da nije reč o filmskoj igrački ili trkačkom bolidu već je Maximus „road legal” automobil...

Ostaje da se vidi koliku cenu će postići na aukciji...

Izvor: Jutarnji.hr

čitanja : 595Komentari