home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rimac C_Two

U hrvatskoj automobilskoj kompaniji Rimac za različita testiranja ultrasportskog elektropokretanog dvoseda ovih dana koriste i italijansku test stazu Nardo.

Rimac je objavio nekoliko fotografija na kojima se može videti prototip C_Two na stazi Nardo koji je adekvatno "naoružan" raznim senzorima koji će test vozačima i inženjerima pomoći u pronalasku optimalnih rešenja vezanih za aerodinamiku, upravljački sistem, oslanjanje, geometriju točkova...

Rimac za testiranje koristi infrastrukturu koja je od 2012. godine u vlasništvu kompanije Porsche, a ultrasportski C_Two u produkcijskom izdanju bi trebalo da bude predstavljen naredne godine. Prvi kupci će su svoje automobile sesti 2021. godine. Do tada, Rimac će nastaviti intenzivna testiranja na lokacijama širom sveta.

Rimac C_Two

U hrvatskoj kompaniji kažu da će produkcijski model imati novi naziv, a podsećamo da prototip pokreću četiri elektromotora koji u kombinaciji proizvode više od 1.900 konjskih snaga i 2.299 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da prototip od 0 do 100 km/h stigne za manje od dve sekunde. Da, dobro ste pročitali.

Za autonomiju koja prema WLTP normama iznosi 550 kilometara zadužene su baterije čiji kapacitet iznosi 120 kWh.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Rimac Automobiličitanja : 227Komentari