home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault-Nissan alijansa

Francusko-japanska koalicija ima velike planove kada je reč o budućim, sve složenijim automobilskim tehnologijama, prenosi Tportal.hr.

Renault i Nissan su dogovorili formiranje nove kompanije koja će biti usmerena na istraživanje i razvoj naprednih automobilskih tehnologija, objavio je Kyodo News.

Partneri iz Alijanse zajedno s mlađim partnerom Mitsubishi Motors će kompletan plan objaviti u januaru, objavio je Kyodo u pozivajući se na ljude upoznate s tim slučajem.

Partneri su imenovali francusko-libanskog inženjera Hadi Zablita za generalnog sekretara Renault-Nissan-Mitsubishi Alijanse za jačanje saradnje i ponovno pokretanje zajedničkih operacija, javljaju francuski mediji. Počeo je 1994. kao inženjer i šef proizvoda u Renaultu. A 2000. godine se pridružio Boston Consulting Grupi, ali se vratio francuskom proizvođaču automobila pre gotovo tri godine.

Zablit (49) je trenutno šef poslovnog razvoja saveza odgovoran za razvoj platforme A-segmenta Common Module Family, novih tehnologija partnerstva, usluge mobilnosti i sinhronizaciju planiranja proizvoda.

Od nedelje je u Nissanu postavljen novi voditeljski tim na čelu sa 53-godišnjim Makoto Uchidom, koji je vodio poslove Nissan u Kini.

Renault takođe traži novog izvršnog direktora, s privremenom odgovornom šeficom finansija Clotilde Delbos.

Odnosi u savezu su se urušili nakon hapšenja i svrgavanja bivšeg čelnika saveza Carlosa Ghosna koji je uhapšen pre godinu dana u Tokiju pod optužbom za finansijsko kršenje zakona, što on negira.

Budući da vesti iz Japana ne navode detalje buduće kompanije, moraćemo da se strpimo do januara sledeće godine.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Renault-Nissančitanja : 348Komentari