home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aston Martin DBX

Kompanija Aston Martin je otvorila novu fabriku za proizvodnju svog crossovera DBX.

Fabrika se nalazi u St. Athanu u Velsu, u potpuno je završena, tako da proizvodnja modela DBX može da počne. Ceremoniju otvorenja su vodili direktor kompanije Andy Palmer i prvi ministar Velsa.

Proizvodnja modela DBX će početi u drugom kvartalu 2020. godine, a u postrojenju će raditi 600 zaposlenih. U vreme punog kapaciteta, u postrojenju će se nalaziti 750 radnika.

“St. Athan je ključan korak u isporuci našeg novog modela. DBX će se proizvoditi u novom postrojenju koje je izuzetno važno u našem planu rasta, a važno je i za naše ambicije kao globalnog luksuznog brenda te prisustvo u svim većim sektorima tržišta”, rekao je Palmer.

Aston Martin je novo postrojenje najavio 2016. godine, a lokacija na kojoj se nalazi ranije je bila baza RAF-a koja je otvorena 1938. godine. Tokom Drugog svetskog rata je tu bilo 14.000 vojnika, a baza je korišćena za obuku pilota.

DBX pripada segmentu crossovera, a pokretaće ga 4,0 litarski biturbo V8 motor koji razvija 542 KS i koji je uparen sa devetostepenim automatskim menjačem. Naravno, DBX će imati pogon na sva četiri točka. Moguće je da će se vremenom pojaviti i V12 motor. Automobil ima aktivni centralni diferencijal i elektronski zadnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem. DBX od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi i postiže maksimalnih 291 km/h.

Aston Martin DBX

Kupce će privlačiti i luksuznom unutrašnjošću, a ako to nekom ne bude dovoljno, moći će se obratiti Q odeljenju koji će napraviti željene modifikacije.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Aston Martinčitanja : 293Komentari