home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Huawei

Huawei, predvodnik u razvoju 5G tehnologije, u želji da ubrza razvoj proizvoda i usluga koji će koristiti napredne mogućnosti 5G ekosistema, lansirao je strategiju za proizvodnju pametnih autonomnih automobila.

Huawei vidi priliku da uz pomoć 5G/LTE-V tehnologije te razvoja C-ITS asistencije u vožnji kao i inteligentnog glasovnog upravljanja može da proizvede automobil nove generacije i da na taj način postane glavni konkurent kompanijama poput Tesle.

„Naš primarni cilj jeste razvoj tehnologije koja nam omogućava vožnju bez vozača uz istovremeni rad na daljnjem napretku takve tehnologiju. Tesla trenutno stvara vrednost za sve. Ako Tesla to može sada, svi se možemo u to uključiti", izjavio je predsednik Huaweija Xu Zhijun.

Kako bi kupcima ponudio što bolje iskustvo u vožnji Huawei sarađuje s kompanijama SAIC i China Mobile, a smatra da će brzim razvojem tehnologije proširiti saradnju na brojne postojeće automobilske kompanije. U Huaweiju su pritom fokusirani na razvoj tehnologija koje će omogućiti značajno pojeftinjenje autonomnih automobila.

Tehnologija autonomne vožnje koju razvija Huawei osim mogućnosti povezivanja na 5G/LTE-V mrežu će sadržati i funkcije Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS) koja služi za deljenje informacija i koordinaciju radnji između vozila i ostalih infrastrukturalnih objekata. Automobil opremljen tom tehnologijom uz sve druge napredne karakteristike, moći će da prepoznaje glasovne komande i da nudi mogućnost obavljanja videopoziva uživo.

Izvor: Seebiz.eučitanja : 311Komentari