home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki 100

15. marta 1920. godine je osnovana kompanija Suzuki, koja je od pravljenja razboja za tkanja dana postala uspešan deo automobilske i moto industrije, kao i moto sporta.

Mičio Suzuki nije mogao ni da sluti u šta će izrasti njegova kompanija, čiji pravi uspon je počeo nakon II svetskog rata, da bi do. 1954. od proizvodnje razboja, Suzuki ušao u automobilski sektor.

U saopštenju povodom ovog jubileja, a koje potpisuju vodeći ljudi kompanije, Osami i Tošihiro Suzuki stoji:

„Ove godine slavimo važan jubilej: 100 godina postojanja. 15. marta 1920, Mičio Suzuki je započeo ovu uspešnu priču, a od tada smo prešli ogroman put, od izrade razboja do proizvodnje motocikala, automobila, agregata, ATV vozila i mnoga toga, prilagođavajući poslovanje trendovima na domaćem i globalnom tržištu.”

„100. rođendan kompanije je istovremeno i veliki uspeh za sve zaposlene, a tokom jednog veka postojanja, trudili smo se se da poslujemo u skaldu sa filozofijom Mičija Suzukija - da se fokusiramo na mušterije.”

„Pred nama je novih 100 godina, tokom kojih ćemo se posvetiti postizanju još boljih poslovnih rezultata. A uz podršku našin kupaca, u tome ćemo i uspeti”, stoji u saopštenju.

Kada globalna pandemije COVID-19 bude gotova, nadamo se da će japanska kompanija spremiti i neki specijalni model za ovakvu priliku. A nadamo se i što bržem startu MotoGP sezone, kako bi mogli da uživamo u grafici GSX-RR, koja je ubedljivo najlepša u premijernoj klasi.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 192Komentari