home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford proizvodnja

Nakon prvobitne informacije da zaustavlja svoju proizvodnju u većini evropskih prostrojenja, kompanija Ford je saopštila da ona neće biti nastavljena bar do 4. maja.

Ova odluka se odnosi na sve fabrike na Starom kontinentu uključujući one u Sarluisu i Kelnu (Nemačka), Valensiji (Španija), Krajovi (Rumunija) kao i Bridžendu i Dagenhamu (Velika Britanija).

Nastavak Fordove proizvodnje zavisi od situacije s koronavirusom u aprilu, pandemiji koja direktno utiče na nacionalne restrikcije u operacijama. Ford se obavezao da će poštovati mere društvenog distanciranja i druge zdravstvene i sigurnosne protokole kako bi zaštitio svoju radnu snagu.

"Važno je da zaposlenini znaju koliko će trenutna situacija verovatno trajati. Nadamo se da će doći do poboljšanja narednog meseca, planiramo nastavak operacija, ali se i konstantno informišemo o uslovina i preporukama nacionalnih vlada", saopšteno je u Fordu.

Kompanija je preduzela aktivnosti u Evropi kako bi pomogla u borbi protiv koronavirusa te proizvodi medicinsku opremu, nudi krevete i donira vozila za ključne medicinske usluge, dostavu hrane i hitni transport.

Situacija je slična i u Severnoj Americi gde će Ford proizvoditi respiratore u Rosonvilu u Mičiganu od 20. aprila.

Izvor: Klix.ba

Foto: EPA-EFEčitanja : 187Komentari