home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru fabrika

Globalna proizvodnja osam japanskih proizvođača automobila pala je za 60 posto u aprilu u odnosu na isti period prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog pada potražnje usled globalne pandemije koronavirusa, japanske kompanije privremeno su zatvorile fabrike unutar i van zemlje čime je očekivano smanjena i proizvodnja vozila.

Osam japanskih proizvođača automobila, uključujući Toyotu, Hondu, Nissan i Subaru, u aprilu su na globalnom nivou proizveli 916.200 vozila, što je za 60,9 posto manje u odnosu na april iz 2019. godine. Toyota je zabeležila pad proizvodnje za 50 posto, Honda 52 posto i Nissan 62 posto.

Nakon privremenog zatvaranja fabrika japanskih proizvođača u SAD-u, proizvodnja njihovih vozila u toj zemlji pala je sa 320.000 u aprilu 2019. na nulu prošlog meseca.

Proizvodnja vozila japanskih kompanija u domovini je takođe pala 46 posto, na 412.500.

U Japanu su zabeležena 16.623 slučaja zaraze koronavirusom, kao i 846 smrtnih slučajeva povezanih sa infekcijom. Japan je 25. maja u celoj zemlji ukinuo vanredno stanje, koje je uvedeno u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa. Građanima je omogućeno da slobodno izlaze, a preduzeća mogu da nastave sa normalnim radom.

Izvor: Anadolu Agency / Life.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs          čitanja : 243Komentari