home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla

Sve je više priča u kojoj su glavni junaci pametna vozila, koja na kraju nadmudre i ismeju kriminalce. Jedna takva moderna basna dogodila se nedavno, kada je vlasnica Tesla Model 3 automobila uspela da nadmudri lopove uz pomoć aplikacije.

Naime, australijanka Annabelle Brett je dobila obaveštenje da se pokrenuo bezbednosni alarm na njenom vozilu, a notifikacija je stigla preko Tesla Mobile aplikacije. Kada je stigla do garaže videla je da je automobil već ukraden, ali se odmah setila da vozilo čuva Sentry Mode snimak incidenta, te da može da prati vozilo preko aplikacije. Kada je shvatila da je vozilo u blizini pozvala je policiju, te i sama krenula u poteru. Uz pomoć Tesla Mobile aplikacije pokrenula je Valet Mode, što znači da je mogla da aktivira sirenu, farove i da otvara i zatvara krov i prozore, pusti muziku.

Vlasnica je preko aplikacije uspela i da uspori vozilo, a kradljivci su ubrzo napustili vozilo i pokušali da pobegnu. Jedan od njih je u žurbi zaboravio vozačku dozvolu, zahvaljujući čemu je brzo identifikovan i priveden. Naravoučenije: Pametni automobili su verovatno pametniji od vas.

Izvor: PCpress.rs / Inside Evsčitanja : 452Komentari