home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford F-150

Ford je nakon dugotrajnog proučavanja navika svojih korisnika odlučio da ponudi jednu novost u automobilu. Za nas u Evropi taj dodatak i nije novost, imala ga je već prva generacija Twinga, pa i neki drugi automobili.

Svejedno se uprkos dokazanoj koristi nije udomaćio i postao uobičajeni deo opreme svakog automobila. Slično je u Americi, i to uprkos činjenici da postoji potreba za ovakvim sistemom. U Fordu su mesecima proučavali korisnike kamioneta i uočili da često postoji potreba da tokom pauze na gradilištu malo odremaju, a sada će to moći na udobniji način. Isto se pokazalo i u privatnom životu, pa je i sam šef proizvodne linije modela taj nedostatak osetio na svojoj koži i zato odlučio da se sedišta moraju modifikovati.

Zato su od sledeće godine odlučili da kupcima ponude Max Recline sedišta. Kako piše Index.hr, sistem donosi pet patenata, a omogućava gotovo horizontalno postavljanje naslona. Time se sedišta pretvaraju u putni krevet, a korisnik na raspolaganju ima i lumbalnu podršku, kao i podršku u predelu vrata.

"Korisnici F-150 su konstantno na putu ili na poslu, a mogućnost da mogu da odremaju na par minuta jeste prava blagodat za njihovu radnu efikasnost“, kaže Ben Kulhawik, inženjer odeljenja za projektovanje sedišta.

Sistem radi tako da zadnji deo sedeće površine podiže za 9 cm kako bi se dobila ravna površina i podrška u lumbalnom delu. Naslon može da se uzdužno pomakne kako bi se optimalno postavila podrška za vrat. Naravno, elektromotorni pogon za nameštanje se podrazumeva.

Izvor: Index.hr

Foto i video: Fordčitanja : 550Komentari