home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Kona EV

Procenjuje se da će najmanje 200.000 novih električnih vozila na baterije (BEV) biti registrovano u Velikoj Britaniji 2021. godine

Kako piše Automania.hr, ova brojka predstavlja značajan rast sa 108.205 električnih vozila s baterijama registrovanih u Velikoj Britaniji 2020. godine. Razlozi za ovaj značajan rast EV uključuju: najava vlade Velike Britanije da će prodaja novih benzinskih i dizelskih automobila i kombija završiti do 2030. (a prodaja hibrida završiće do 2035.) već je ljude fokusirala na EV-ove. I dalje će ostati finansijski podsticaji za električna vozila na baterije, uključujući stopu od samo 1% poreza na beneficije od aprila 2021. u periodu od 12 meseci.

Volkswagen i Mercedes-Benz će dovesti na tržište više električnih automobila 2021. godine s proizvodnim planovima koji se baziraju na novim platformama specifičnim za EV. Hyundai i Kia nastaviće da prodaju veliki broj EV-a, zajedno s PSA-om, ali BEV-specifična platforma Hyundai-a / Kia-e koja dolazi 2021. godine, zajedno s korejskom tehnologijom baterija i konkurentnim cenama, doneće im prednost.

Tesla će i dalje prodavati velike količine EV-a zbog popularnosti marke, ali mogao bi da bude ograničen snabdevanjem sve dok proizvodnja ne naraste u novim fabrikama u Berlinu i Ostinu u Teksasu; kada se to dogodi, Tesla bi mogao da vrlo brzo izjednači BMW i Mercedes s luksuznom markom od 100.000 prodaje godišnje u Velikoj Britaniji.

Nissan će možda i dalje imati slabe rezultate u odnosu na prednost koju je imao s LEAF-om, jer se suočava s povećanom konkurencijom proizvođača s novijim EV modelima, a novi Ariya biće dostupan tek kasno 2021. godine.

Jaguar Land Rover će imati izazov jer nema niže cene EV modela za prodaju; U teškim ekonomskim vremenima teško je doći do prodaje od 70.000 funti i više.

Izvor: Automania.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 246Komentari