home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi e-tron

Audijeve popularne limuzine će se u budućnosti nuditi isključivo u kombinaciji električnog pogona.

Još donedavno su nemački reprezentativni modeli u kombinaciji dizelskog pogona bili standard i san mnogih, a onda su zakon i trendovi prebacili većinu na benzin. Tako je i sada, uz veći ili manji upliv hibridnih tehnologija, ali ni tu nije kraj.

Verovali ili ne, Audijevi modeli A4 i A6 će se nuditi isključivo s električnim pogonom. I to je potvrdio sam šef Audija Markus Duesmann za nemački Manager Magazin, piše T3N. Pritom imate još vremena jer se to neće dogoditi do kraja ove decenije

Kako prenosi Index.hr, Duesmann naglašava da je tranzicija na električnu energiju važna i mora da se desi što pre. Hibride i plug-in hibride vidi kao zastarelu tehnologiju.

Nove generacije pomenutih modela na tržište dolaze 2023. godine, a nudiće i električne verzije. Međutim, klasični motor će ostati u igri još neko vreme, baš kao i hibridi. U pogledu dizajna ne očekujte velike promene. Biće to moderniji i agresivniji izgled, ali i dalje vrlo prepoznatljiv.

A kada je ekstravagancija u pitanju, Duesmann je tu jasan. Dalje od A8 u limuzinskom i Q7 u SUV segmentu se neće ići. Međutim, projekat Artemis je živ i serijsku verziju ćemo ugledati 2024. godine.

Izvor: Index.hr

Render: arhiva Autoblog.rs / Autocar.co.ukčitanja : 435Komentari