home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes prodaja

Prema izveštaju nemačkog Handelsblatta, Mercedes-Benz je odlučio da proda 25 prodajnih i servisnih mesta u Evropi, posebno u Belgiji, Velikoj Britaniji i Španiji. Prodajom ovih lokacija kompanija bi mogla da 'sakupi' blizu milijardu evra.

Kako piše Jutarnji.hr, ta prodajna i servisna mesta Mercedes namerava da proda privatnim prodavcima ili investitroma, a procene su da bi svako od njih moglo da se proda za 30 do 40 miliona evra. Uz to, ugovor neće moći da se sklopi bez garancija koja će osigurati posao ljudima koji rade na tim mestima, tačnije oko 2.800 ljudi.

'U potencijalnim razgovorima sa zainteresovanim kupcima, veliki prioritet je njihov dugoročni ekonomski uspeh i nastavak poslovanja Mercedes-Benza', izjavio je za Automotive News Europe predstavnik kompanije.

Osim što će Mercedes brzo zaraditi 'neku kintu', prodaja lokacija će smanjiti fiksne troškove tako što proizvođač više neće morati da brine o održavanju salona i da plaća radnike. Plan je da se novac investira u razvoj električnih vozila, koja su još uvek u ranoj fazi. Nedavno je predstavljena EQS limuzina koja će u prodaju stići kasnije ove godine, a na putu je još puno toga.

Izvor: Jutarnji.hr / Handelsblatt

Foto: Profimediačitanja : 286Komentari