home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Hoonitruck

Profesionalni američki reli vozač Ken Block je početkom ove godine najavio okončanje desetogodišnjeg partnerstva s Fordom, a od tada smo u prodaji videli nekoliko njegovih legendarnih gymkhana i rallycross automobila. Jedan od njih je postao i Ford Hoonitruck.

Radi se o ekstremno modifikovanom Fordu F-150 iz 1977. godine, koji je postao deo Blockove flote 2018. godine i debitovao na sajmu SEMA.

Ford Hoonitruck

Međutim, samo izgled govori da se radi o modelu F150 iz 1977. godine, ali je zapravo automobil daleko od toga. Napravljen je od nule, uključujući aluminijumske panele karoserije. Pokreće ga 3,5 litarski EcoBoost V6 motor preuzet od trkačkog Forda GT Le Mans i tjuniranog na 914KS. S motorom je uparen Sadev 6-stepeni menjač koji snagu prenosi na sva četiri točka.

Hoonitruck se trenutno nalazi u salonu prodavca LBI Limited u Mičigenu, a novi vlasnik će morati da izdvoji 1,1 milion dolara. Dobiće i mnogo rezervnih delova poput felni, panela karoserije, svetala, komponenti oslanjanja i kompletan 3,5 itarski V6 motor iz Ford GT Le Mans programa.

Izvor: Klix.ba

Foto: LBI Limitedčitanja : 363Komentari