home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dodge Viper

Automobil koji je devedesetih bio na posterima sobe gotovo svakog dečaka uskoro ide na aukciju. Ovaj Dodge Viper iz 1992. godine je prešao malo više od 50-ak kilometara, a izgleda kao da je juče sišao s proizvodne trake.

Naizgled netaknuti Viper koristi manuelni menjač sa šest brzina, a ispod poklopca je smešten 8,0 litarski atmosferski V10. I sve ovo je završeno žarko crvenom nijansom i ikoničnim trokrakim naplacima, a tu su i bočne izduvne cevi.

Dodge Viper

Reč je o 100. primerku od ukupno 285 automobila proizvedenih 1992. godine. Kako piše Jutarnji.hr, prodaje ga prvi vlasnik, koji ga je većinu 'života' držao u muzeju s kontrolisanim uslovima. Uz to, automobil stiže s 'mekanim' krovom te originalnim priručnikom.

Dodge Viper

Crveni Viper će se prodavati putem Russo and Steele aukcijske platforme između 12. i 13. avgusta ove godine, u Montereyu u Kaliforniji, za vreme održavanja 'Pebble Beach Nedelje automobila'.

Aukcijska kuća nije otkrila procenjenu prodajnu cenu, ali s obzirom na kilometražu i stanje, očekujemo da će se Viper prodati po znatno većoj cenu o odnosu na prosečnog Vipera prve generacije.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Russo and Steelečitanja : 335Komentari