home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition

Odlazak Mitsubishija Lancera Evolution sa scene pre pet godina u desetoj generaciji, zaključno s 2016. godinom, bila je loša vest za fanove japanskog sportskog sedana širom sveta, pa je Mitsubishi u čast modela na odlasku, u prodaju pustio ograničenu količinu od 3.100 primeraka Lancer Evolution "Final Edition".

Sada je 2021. godina, a u oglasu se pojavio jedan od takvih iz 2015. godine i to nov! Mada je star šest godina, kao salonski primerak je prešao tek 99 kilometara, a prodaje ga lokalni kanadski trgovac Mitsubishija Baywest Mitsubishi, piše Jutarnji.hr.

Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition

Reč je o 350-om primerku od 350 isporučenih u Kanadu pa cena zato nije mala: 147.899 kanadskih dolara (99.755 evra). Međutim, to je dobra prilika jer će ovakvom automobilu cena u budućnosti samo rasti.

Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition

Auto je lakiran u belu boju, a u odnosu na standardni Lancer Evolution, "Final Edition" ima crno lakirani krov, posebne značke s nazivom te BBS aluminijumske naplatke. Tu su i standardno zadnje "krilo" te Brembo kočiona klešta lakirana u crvenu boju. Unutrašnjost je prilično standardna, a jedine značajne promene u odnosu na obični Evo su crveni kontrastni šavovi i pločica sa serijskim brojem, u ovom slučaju - 350/350.

Poslednji Mitsubishi Lancer EVO ispod poklopca raspolaže sa 307KS i 414 Nm (standardni 295KS i 407 Nm) koliko isporučuje njegov kultni 2,0 litarski turbo četvorocilindraš koji snagu šalje na sve točkove putem 5-stepenog ručnog menjača.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Baywest Mitsubishičitanja : 262Komentari