home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Manley

Stellantis, četvrti po veličini proizvođač automobila, objavio je da će Mike Manley napustiti poziciju šefa Amerika kako bi od 1. novembra 2021. preuzeo ulogu izvršnog direktora u AutoNation-u, najvećem američkom maloprodajnom lancu automobila sa sedištem na Floridi.

Ovaj 57-godišnji Britanac je proveo više od 20 godina radeći za Fiat Chrysler Automobiles (FCA) i bio je ključna osoba u realizaciji spajanja s PSA grupom u osnivanju nove kompanije Stellantis. Nakon različitih menadžerskih uloga u Daimler Chrysleru, 2009. je imenovan šefom Jeepa, a nakon toga je pomogao da se dramatično poveća bogatstvo marke, podseća Tportal.hr.

Manley je imenovan na čelo FCA-e kada je dugogodišnji izvršni direktor Sergio Marchionne bio prisiljen da napusti to mesto iz zdravstvenih razloga 2018., a nedugo zatim je i preminuo. Manley je otada blisko sarađivao s šefom PSA-e Carlosom Tavaresom nakon što su se dve kompanije složile o spajanju 2019. godine.

Nakon što je Tavares imenovan izvršnim direktorom novoosnovanog Stellantisa, Manley je imenovan za čelnika Amerika, s odgovornošću za interese kompanije u severnoameričkim i latinoameričkim regijama.  

John Elkann, predsednik Stellantisa, sin osnivača i vlasnika Fiata Giannija Agnellija, predsednik i izvršni direktor Exora te predsednik Ferrarija je dodao: 'Želeo bih da zahvalim Mikeu na svemu što je učinio tokom svojih dvadeset godina s nama. Njegovo vreme na čelu Jeepa je bilo transformacijsko za tu vodeću marku, a zatim je kao izvršni direktor FCA vodio kompaniju ostvarujući rekordne rezultate kroz neke od najizazovnijih trenutaka. Blisko sarađujući s Carlosom, bio je ključan u stvaranju i uspešnom lansiranju Stellantisa. Želimo mu sve najbolje u novoj ulozi.'

Mark Stewart (glavni operativni direktor, Severna Amerika) i Antonio Filosa (glavni operativni direktor, Latinska Amerika), članovi najvišeg izvršnog tima odgovorni za severnoameričke i latinoameričke regije, ubuduće će direktno izveštavati glavnog izvršnog direktora Carlosa Tavaresa.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhivačitanja : 319Komentari