home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW fabrika

BMW Manufacturing je najavio da će izgradnja prvih zgrada buduće fabrike BMW Groupe u Debrecinu započeti početkom 2022. godine. Prva faza će se fokusirati na zgradu centralne kancelarije i centra za obuku koji će pripremiti zaposlene za početak proizvodnje 2025. godine.

Aktivnosti kao što su cevovodi, vodovodne instalacije i snabdevanje energijom, kao i putevi te parkinzi su već u izgradnji. Procesi konkursa za izgradnju tehnoloških zgrada poput lakirnice i montaže biće otvoreni tokom nekoliko sledećih meseci, piše Revija HAK.

Dalje, BMW kaže da će fabrika u Debrecinu proizvoditi i automobile s električnim pogonom koja će se bazirati na sledećoj generaciji vozila razvijenih pod platformom tzv. Neue Klasse (nova inovativna i električna vozila).

U fabrici BMW-a u Debrecinu trenutno postoji samo bazni tim od 20 zaposlenih koji upravlja aktivnostima i planiranjem. Trenutni fokus procesa zapošljavanja biće na područjima poslova kao što su ljudski resursi, upravljanje objektima, finansije i nabavka. U budućnosti će ovde posao naći i do 1000 zaposlenih, tako da se godišnje u Mađarskoj može proizvesti do 150.000 vozila. Investicija je vredna milijardu evra.

Izvor: Revijahak.hrčitanja : 517Komentari