home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VinFast VF7

Vijetnamski proizvođač automobila Vinfast namerava da dođe u Evropu, a jedna od polaznih tačaka za uspeh biće 10-godišnja garancija. Retko ko je znao za Vinfast pre nekoliko meseci. Ipak, isti taj Vinfast je potvrdio da želi da pokrene vlastitu proizvodnju u Nemačkoj.

Na CES-u u Las Vegasu Vinfast ne samo da je predstavio ukupno pet novih električnih crossovera, već je potvrdio i da intenzivno traži proizvodnu lokaciju u Nemačkoj gde želi da pokrene vlastitu proizvodnju od 2025. godine, piše Revija HAK.

Automobilska grana vijetnamskog Vingroupa je već imala svoj veliki nastup na sajmu automobila u Los Anđelesu gde je predstavila i novo sedište u Severnoj Americi kao i dva potpuno nova električna SUV-a VF e35 i VF e36. Vijetnamci su svojevremeno proizvodili skutere za svoje domaće tržište, a zatim su 2018. dodata dva modela Vinfast Lux A 2,0 i Lux SA 2,0 pod rukovodstvom bivših GM menadžera, a oba su modela nastala na platformama starijih BMW-a serije 5 i X5.

Ovaj proizvođač automobila je osnovan tek 2017. godine i trebalo bi da osvoji svet u sledećih nekoliko godina s proizvodnim pogonima u Vijetnamu, SAD-u i Nemačkoj. Vinfast je na CES-u potvrdio da će se u budućnosti oslanjati isključivo na električne automobile.

VinFast VF6

Dizajn Vinfastovih automobila potpisuje Pininfarina. U Evropi Vinfast želi samo direktnu online prodaju za nova električna vozila, a verovatno i za električne skutere. Vozila bi nakon kupovine trebalo da budu isporučena u vaš dom, dok će tehničari takođe dolaziti kod kupca na servis i pokušavati da reše problem na licu mesta.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 654Komentari